Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Gedempte Gracht 46
1741 GD SCHAGEN

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 9.30-17.30 uur
Wo: 9.30-17.30 uur
Do: 9.30-17.30 uur
Vr: 9.30-17.30 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

Dinsdag 5 augustus zomerbraderie t/m 21 uur open

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Rumproeverij zaterdag 12 juli Takamaka

takamaka.jpgvrijdag 11 juli 2025

Aanstaande zaterdag hebben wij rums van Takamaka uit de Seychellen in onze winkel open staan om geproefd te worden. Brand Ambassador Robbert kan u deze middag alles vertellen over deze smaakvolle rums. Vanaf 12 uur bent u welkom in onze winkel.

Takamaka Rum

Takamaka is de rum uit de Seychellen. De familie D’Óffay vult elke fles met het karakter van de 100 eilanden, hun mensen en ambacht. De rum als resultaat geeft je een kort kijkje in het paradijs van de Seychellen. De Takamaka dranken zijn geboren op de eilanden, gemaakt van de eilanden en verwelkomen jou om deel te zijn van de eilanden. We nodigen jou uit om mee te gaan op de reis van Takamaka, waar het ons ook mag brengen.

In 2000 bestelden Bernard en zijn vader, Robert, een boek over thuisdistillatie en begonnen hun zoektocht om "goede" rum te produceren. Robert's vader, opa René Michel d'Offay, had de interesse van zijn kleinkinderen in het maken van rum geworteld door zijn eigen inspanningen om de lokale Creoolse specialiteit, Rum Arrangé, te maken. Geïnspireerd door hoe zeelieden fruit en kruiden in alcohol zouden bewaren, werd Rum Arrangé gemaakt door bladeren, fruit, zaden, schors en andere ingrediënten tot zes maanden te macereren, waarna het werd genoten als digestief of gezoet met rietsuikersiroop.

Richard en Bernard

Met beperkte toegang tot conventionele distillatie-onderdelen, gebruikten Bernard en zijn vader hun eigen zwembad in de achtertuin als tussentijdse koeltoren voor hun geïmproviseerde condensor, gingen naar hun plaatselijke supermarkt om gist en geraffineerde suiker te kopen en begonnen te experimenteren.

Ze werden vergezeld door Bernards oudere broer, Richard, en na meer dan een jaar testen was het resultaat een aantal twijfelachtige rums, maar ook een aantal bijzondere rums. Deze bijzondere expressies namen ze mee en in 2002 opende de gebroeders de Trois Frères Distillery op de Seychellen. Kort daarna distilleerden en leverden ze hun allereerste bestelling van Takamaka donkere rum.

In de loop der jaren hebben Richard en Bernard hun vak aangescherpt door hun eigen gevoel van nieuwsgierigheid en ontdekking, maar ook door de beperkingen die hand in hand gaan met de afgelegen ligging van de Seychellen. Het heeft invloed gehad op hoe ze hun rum mengen en laten rijpen, het heeft de rol die ze spelen in hun gemeenschap gesmeed en het heeft gevormd tot wie ze vandaag zijn als mensen en als rum makers.

Wil je meer weten over Takamaka Rum, kom dan gezellig langs in de winkel op zaterdag 12 juli om te proeven. 

« Terug