Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Paardenmarkt 29
1871 CV SCHOORL

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 10.00-18.00 uur
Wo: 10.00-18.00 uur
Do: 10.00-18.00 uur
Vr: 10.00-18.00 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

Gesloten van dinsdag 20 t/m donderdag 22 februari

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Hibiki Japanese Harmony Blended Japanse Whisky

(0,0 / 5)
Hibiki Japanese Harmony Blended Japanse Whisky
De whisky’s uit Japan hebben de laatste jaren grote indruk gemaakt. Zij wonnen bij diverse proeverijen prijzen en kregen goede recensies. De distilleerderijen in Japan ruilen, in tegenstelling tot andere distilleerderijen in de wereld, geen whisky. Dus moeten zij de smaken voor hun whisky’s zelf creëren. De distilleerderij van Yamazaki ligt in het gelijknamige plaatsje, tussen Kyoto en Osaka. Bij Yamazaki komen drie rivieren samen en die monden alle uit in de rivier de Yodo. De oprichter van de Yamazaki distilleerderij Shinjiro Torii werd zeer enthousiast van de daar aanwezige mistige vochtigheid die de rivieren genereerden. De productie startte in 1924, onder leiding van een andere grootheid uit de Japanse whisky-industrie, Taketsuru Masatake. Hij verliet Yamazaki echter, om in 1934 Yoichi op te richten. Het moederbedrijf van Yamazaki heette oorspronkelijk Kotobukiya, maar dit werd in 1929 veranderd in Suntory, een verbastering van Torii’s Japanse titel: Torii-San. De eerste whisky kwam in 1932 op de markt. Suntory Limited werd in 1963 opgericht door Keizo Saji, zoon van Shinjiro Torii, wiens familie sinds 1899 slijterijen en importzaken bezat. Keizo Saji veranderde na zijn aantrede direct de naam van de Koptobukiya distilleerderij in Yamazaki. In 1973 kocht hij nog twee distilleerderijen Gotemba en Hakushu. “Hibiki” in de Japanse betekenis van harmonie, symboliseert de unieke “marriage” van de maltwhisky’s met de harmonieuze Japanse blends. De 24 ribbels op de fles geven de oude “Sekki” traditie van de 24 seizoenen aan, die de oude reeds eeuwen bestaande Japanse kalender vermeld staan. Het etiket is gemaakt van het met de hand vervaardigde Japanse “Washi” papier.
Harmony is een NAS blended whisky van Suntory. Hij werd samengesteld uit malt whisky’s van Yamazaki en Hakushu, de grain whisky kwam uit de Chita distilleerderij. Voor de rijping werd een selectie gemaakt uit vijf vattypen. Hieronder waren vaten van Amerikaans eikenhout, sherryvaten en vaten van mizunara eiken. De blend werd gemaakt door Suntory’s Master Blender Shingo Torii. Harmony is een elegante blend met fruit en honing en fijne accenten van kruiden en eikenhout.
€ 95,03
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Japan
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
43% vol
Soort whisky
Blended
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Koper
Geur
Fruitigheid van abrikoos, perzik, rozijnen en pruimen gaat mooi samen met aroma’s van geroosterde mout, honing, chocolade, kaneel, foelie en witte peper.
Smaak
Friszoet en kruidig met tonen van perzik, abrikoos, rozijnen, gerstemout, licht eikenhout, hints van tabaksrook en kruidigheid van kaneel, peper, gember en gemalen piment.
Afdronk
Zacht en zuiver, waarbij de zoete fruitigheid plaats maakt voor kruidigheid en accenten van fris citrusfruit.
Serveertip
Wilt u Hibiki Japanese Harmony Blended Japanse Whisky online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review