Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Gedempte Gracht 46
1741 GD SCHAGEN

Openingstijden

Ma: 13.00-17.30
Di: 9.30-17.30 uur
Wo: 9.30-17.30 uur
Do: 9.30-17.30 uur
Vr: 9.30-17.30 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

vrijdag 12 juli wijnproeverij

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

The Yamazaki Distillers Reserve Single Malt Japanse Whisky

(0,0 / 5)
The Yamazaki Distillers Reserve Single Malt Japanse Whisky
De whisky’s uit Japan hebben de laatste jaren grote indruk gemaakt. Zij wonnen bij diverse proeverijen prijzen en kregen goede recensies. De distilleerderijen in Japan ruilen, in tegenstelling tot andere distilleerderijen in de wereld, geen whisky. Dus moeten zij de smaken voor hun whisky’s zelf creëren. De distilleerderij van Yamazaki ligt in het gelijknamige plaatsje, tussen Kyoto en Osaka. Bij Yamazaki komen drie rivieren samen en die monden alle uit in de rivier de Yodo. De oprichter van de Yamazaki distilleerderij Shinjiro Torii werd zeer enthousiast van de daar aanwezige mistige vochtigheid die de rivieren genereerden. De productie startte in 1924, onder leiding van een andere grootheid uit de Japanse whisky-industrie, Taketsuru Masatake. Hij verliet Yamazaki echter, om in 1934 Yoichi op te richten. Het moederbedrijf van Yamazaki heette oorspronkelijk Kotobukiya, maar dit werd in 1929 veranderd in Suntory, een verbastering van Torii’s Japanse titel: Torii-San. De eerste whisky kwam in 1932 op de markt. Suntory Limited werd in 1963 opgericht door Keizo Saji, zoon van Shinjiro Torii, wiens familie sinds 1899 slijterijen en importzaken bezat. Keizo Saji veranderde na zijn aantrede direct de naam van de Koptobukiya distilleerderij in Yamazaki. In 1973 kocht hij nog twee distilleerderijen Gotemba en Hakushu.
De distilleerderij van Yamazaki ligt in het gelijknamige plaatsje, tussen Kyoto en Osaka. Bij Yamazaki komen drie rivieren samen en die monden alle uit in de rivier de Yodo. De oprichter van de Yamazaki distilleerderij Shinjiro Torii werd zeer enthousiast van de daar aanwezige mistige vochtigheid die de rivieren genereerden. Het zou volgens hem zeer belangrijk zijn bij het rijpen van de spirit uit deze eerst gevestigde Japanse whisky- distilleerderij. De productie startte in 1924, onder leiding van een andere grootheid uit de Japanse whisky-industrie, Taketsuru Masatake. Hij verliet Yamazaki echter, om in 1934 Yoichi op te richten. Het moederbedrijf van Yamazaki heette oorspronkelijk Kotobukiya, maar dit werd in 1929 veranderd in Suntory, een verbastering van Torii’s Japanse titel: Torii-San. De eerste whisky kwam in 1932 op de markt. In 1958 werd de capaciteit bij Yamazaki verdubbeld. De mouterij werd in 1971 gesloten. Yamazaki importeert sinds die tijd gemoute gerst uit Schotland, Europa, de VS en Australië. In 2005 werd Yamazaki nogmaals verbouwd, het meest radicaal tot nu toe. Waar Yamazaki eerst grote stoomverhitte ketels had, beschikt de distilleerderij nu over kleine, direct verhitte ketels. Dit om een zwaarder type spirit te verkrijgen. Er wordt een mix van koker- en pijp condensors en worm tubs gebruikt. Het ketelhuis is uniek in de whisky wereld. Er staan zes paar ketels die als een tandem werken. Echter allemaal verschillend van vorm. De single malt versie is fruitig met een medium body en een aangename diepte in de smaak. Er wordt voor de rijping van de malts gebruikt gemaakt van bourbon- en Sherry-vaten. Een zeer klein deel rijpt op vaten van mizunara, Japans eikenhout, dat voor het eerst na WOII werd gebruikt. De distilleerderij heeft een capaciteit van zeven miljoen liter en is daarmee de grootste van Japan.
In de lente van 2014 introduceerde Suntory deze nieuwe Yamazaki. Chief Blender Shinji Fukuya, pas de vierde sinds de oprichting, stelde de whisky samen uit drie componenten. Whisky van acht tot tien jaar oud die een finish van zes maanden heeft gehad op Europees eiken vaten van Château Lagrange (een Grand Cru Classsé uit Saint-Julien, Bordeaux), Sherrygerijpte whisky van ongeveer twintig jaar oud en een klein deel dat zijn rijping kreeg op vaten van Mizunara eikenhout. Het resultaat is een prachtig evenwichtige en geurige malt die barst van de rood fruittonen. NAS komt op deze manier in een heel ander daglicht te staan.
€ 198,34
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Japan
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
43% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Licht Goud
Geur
Aroma’s van aardbeien en ander rood fruit, gedroogd fruit van de Sherryvaten, bloemige tonen van het Mizunarahout en hints van sandelhout en kokos.
Smaak
Rood fruit staat voorop, aardbei, framboos en bessen, met accenten van witte perzik, kersen en gekonfijt fruit. Vervolgens tonen van fijn eikenhout, vanille en een lichte kruidigheid.
Afdronk
Lange afdronk is de vanille prominent aanwezig, mooi geaccentueerd door zoete kaneel en een hint van peper.
Serveertip
Wilt u The Yamazaki Distillers Reserve Single Malt Japanse Whisky online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review