Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Paardenmarkt 29
1871 CV SCHOORL

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 10.00-18.00 uur
Wo: 10.00-18.00 uur
Do: 10.00-18.00 uur
Vr: 10.00-18.00 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

Gesloten van dinsdag 20 t/m donderdag 22 februari

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Tomintoul Cigar Malt Whisky Oloroso Sherry Cask

(0,0 / 5)
Tomintoul Cigar Malt Whisky Oloroso Sherry Cask
In de Schotse Hooglanden, midden in het prestigieuze Glenlivet gebied, ligt het dorp Tomintoul. Hier in het hart van de Speyside- regio ligt de Tomintoul Distillery.

In het midden van de vorige eeuw duurde het meer dan een jaar om een waterbron te vinden die benut zou kunnen worden om malt whisky te produceren. De zoektocht eindigde met de ontdekking van de Ballantruan Spring, een bijzondere bron met het zuiverste water, genesteld in de Cromdale Hills. Vlakbij, aan de majestueuze Avon River, werd vervolgens de Tomintoul Distillery gebouwd. De natuurlijke omgeving, de hoge ligging, de zuivere lucht en de hoge kwaliteit water uit de Ballantruan Spring dragen bij aan de uitzonderlijke kwaliteit van Tomintoul Speyside Glenlivet single malt: "the gentle dram". Angus Dundee Distillers, de eigenaar van de Tomintoul Distillery, bracht samen met een team van goed opgeleide medewerkers de distilleerderij tot bloei.

De productie van Tomintoul Speyside Glenlivet single malt whisky is een mix van magie, mystiek, vakmanschap en tijd. Voor de productie van een goede single malt scotch whisky zijn drie bestanddelen het meest belangrijk: gemoute gerst, gist en niet te vergeten, water. Een bron van zuiver water is hiervoor een belangrijk element. De Tomintoul Distillery is dan ook gezegend met de constante toevoer van het zuivere water van de Ballantruan Spring. Tomintoul laat de whisky's ten minste 10 jaar rusten op vaten: de beste vaten blijven soms 16 jaar of zelfs tot 33 jaar liggen.

Robert Fleming, directeur van de distilleerderij van Tomintoul en wiens familie al generaties lang whisky distilleert, is de Master Distiller. De mensen van zijn team hebben gezamenlijk eeuwenlange ervaring in het vak en in de tradities van het maken van de mooiste scotch malt whisky's.
Een prachtig uitgebalanceerde Oloroso sherry vatgerijpte Tomintoul, die rijk, complex en vol van smaak is. Parejo betekent 'partner'. Dit aangezien Tomintoul Cigar Malt de perfecte partner is om 's werelds beste sigaren mee te begeleiden.
€ 74,37
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
43% vol
Kleur
Amber
Geur
Vettig en uitgesproken. Aroma's van gedroogd fruit, zoete kruiden, pecantaart en subtiele turfrook.
Smaak
Zoet en rijk met laagjes chocolade-rozijnen. Boterzachte toffee en bramen vermengd met zwarte peper en kruiden.
Afdronk
Verwarmend en lang met tonen van mokka, ahornsiroop en geroosterd eikenhout.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review