Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Paardenmarkt 29
1871 CV SCHOORL

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 10.00-18.00 uur
Wo: 10.00-18.00 uur
Do: 10.00-18.00 uur
Vr: 10.00-18.00 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

Gesloten van dinsdag 20 t/m donderdag 22 februari

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Lagavulin 12Y Special Release 2022

(0,0 / 5)
Lagavulin 12Y Special Release 2022
Zoals onze legende gaat, werd op een buitengewone dag de koning van Islay herboren. Een vonk zonlicht viel uit de lucht en zette het land in vuur en vlam. Toen de vlammen doofden, was de verschroeide aarde gehuld in dikke rook. Plotseling verrees nieuw leven uit de as in glinsterende veren van honingzoet goud en rijk karmozijnrood. Een vorstelijke Phoenix zweefde boven zijn vleugels van vuur en dreef de stills van Lagavulin aan, en versterkte zijn gekruide intensiteit.

Lagavulin is al lang de thuisbasis van legendes. De rotsachtige baai werd bekroond met een kasteel door Lords of the Isles die lang geleden regeerden. De distilleerderij steeg achtereenvolgens; diep gerespecteerd, een koning geboren aan de macht. Gemaakt in de geboorteplaats van distilleren, deze iconische Islay malt is intens en rokerig, doordrenkt van geschiedenis en overlevering voor meer dan tweehonderd jaar.
In deze diepe expressie van virgin oak en onze meest rokerigste reserves, leiden turfvaten kruiden en rook op hun eeuwige dans met diepe zoetheid. De zachte, olieachtige start schittert met zoete rijkdom, voordat citroenachtige citrus en zeezout frisheid en een explosie van kruiden toevoegen om te proeven. In het midden van de mond wordt de smaak droger, de rokerige intensiteit wordt steeds groter. Grote golven van turf omhullen de lange, rokerig-pittige afdronk. Nieuw gestookt, Lagavulin stijgt naar frisse hoogten van gekruide rook.
€ 132,22
Fles
Huidige voorraad: 1
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Islay
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
57.3% vol
Soort whisky
Single Malt
Kleur
Glanzend, iriserend goud.
Geur
Droog, met een onmiddellijke krachtige rokerigheid; veel meer dan gebruikelijk is bij Lagavulin, met houtskool en geurige turf massaal op de voorgrond, ondersteund door een schone frisse basisnoot die doet denken aan zeelucht en minerale geuren. Sterk gereduceerd, aromatisch, met zelfs een beetje water, blijft het in wezen onveranderd.
Smaak
De gladde, licht olieachtige textuur schittert met zoete rijkdom; de smaak is zoet om te beginnen, en begint dan met een stijgende citroenachtige zuurgraad en een snufje zeezout om frisheid toe te voegen. Halverwege het gehemelte droogt het vuur de smaak op, die nu nog hoger vliegt in zijn zoutig-rokerige intensiteit. Een scheutje water rond en zoet, maar het is de rook die domineert.
Afdronk
Lang, met grote golven turfrook en nieuw gestookte hoogten van gekruide en rokerige intensiteit die heerlijk aanhouden in de afdronk.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review