Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Paardenmarkt 29
1871 CV SCHOORL

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 10.00-18.00 uur
Wo: 10.00-18.00 uur
Do: 10.00-18.00 uur
Vr: 10.00-18.00 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

Zaterdag 27 april laatste openingsdag in Schoorl, daarna zijn we in Schagen zie nieuws!!

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Clynelish 12Y Special Release 2022

(0,0 / 5)
Clynelish 12Y Special Release 2022
Volgens de legende werd Clynelish ooit geteisterd door een epische sneeuwstorm. Door de onnatuurlijke kou van de storm liepen kostbare vaten het risico op een zekere ondergang - hun inhoud bevroor in de gletsjerwinden, totdat een mysterieus katachtig wezen stil verscheen. Ongevoelig voor de bittere temperaturen, richtte hij zijn hypnotiserende gouden ogen op de vaten en wikkelde ze in een cocon van magische warmte. De geredde eik transformeerde met zeldzame diepten van mysterieuze en gloeiende kruiden, voor altijd ondersteund door de kou.

Terugtrekkend tegen een wilde schoonheid, in de met braamstruiken gevulde bossen van de Hooglanden, is Clynelish een distilleerderij die nog verder afgelegen is dan de meeste. Het is ook de natuurlijke habitat van de ongrijpbare Schotse wilde kat, Felix Sylvestris. Er zijn maar weinig van deze vluchtige wezens over en ze worden zelden gezien, maar het wildcat-symbool is versierd op de Clyenlish-distilleerderij en bewaakt het voor altijd.
Helder als een gouden oog, te midden van het licht, toont deze Clynelish een pittigere kant aan zijn heldere fruitigheid en wasachtige textuur. De rijke vloeistof gloeit met complexe aroma's van fruit, kruiden en diepere, geurende eikenkruiden. De gladde textuur en rijke, wijnzoete smaken snauwen met peper-kruiden na een verlengde secundaire rijping in Pedro Ximenez/Oloroso-vaten. Een single malt die even zeldzaam en ongrijpbaar is als zijn mysterieuze bewaker.
€ 173,55
Fles
Huidige voorraad: 1
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
58.5% vol
Soort whisky
Single Malt
Kleur
Helder goud.
Geur
Romige topnoten maken al snel plaats voor lichte maar complexe fruitige en kruidige aroma's; subtiele, ingetogen suggesties van fruitig gehakt, peren uit blik, zelfs heidehoning. Dieper nog, kruidige geuren van eiken voorspel een stijgende intensiteit in de mond. Een druppel water verhoogt de kruidige noot, terwijl het ook een bekende wasachtige hint introduceert.
Smaak
Een zeer zachte, mondvullende textuur introduceert een levendige smaak die over het algemeen rijk en wijnzoet is, de smaak is goed uitgebalanceerd door snauwende peperige, eikenhouten kruiden. Een beetje water versterkt de zoetheid, stuurt de zachtheid van de textuur naar wasachtigheid en rondt de smaken af, die al snel weer plaatsmaken voor pittige hitte.
Afdronk
Vrij lang, met chili gekruid en smakelijk drogend, met aanhoudende peper. Een beetje water verbetert de romige, gladde textuur en voegt wat meer pit toe.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review