Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Menno's Borrelhuis
Paardenmarkt 29
1871 CV SCHOORL

Openingstijden

Ma: Gesloten
Di: 10.00-18.00 uur
Wo: 10.00-18.00 uur
Do: 10.00-18.00 uur
Vr: 10.00-18.00 uur
Za: 09.30-17.00 uur
Zo: gesloten

Zaterdag 27 april laatste openingsdag in Schoorl, daarna zijn we in Schagen zie nieuws!!

Menno's Borrelhuis úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Oban 10Y Special Release 2022

(0,0 / 5)
Oban 10Y Special Release 2022
Zoals onze legende gaat, groeide er een levendige gloed van licht tegen de inktzwarte lucht boven Oban, aangedreven door een hemels wezen. Een opgewekt en energiek wezen gedragen door de sterren, stormde door de hemel en stortte de lucht in een explosie van violette schittering, terwijl het zijn etherische licht op de Oban-distilleerderij wierp. Een intense levendigheid verlichtte het terrein met tinten van pruimen en bramen, waardoor Oban een buitenaardse zoetheid kreeg, zelden gezien.

Op een zeldzame herfstnacht in de baai van Oban verlichten de glinsterende lichten van de Aurora Borealis dit schilderachtige kustplaatsje en de gelijknamige distilleerderij. Een van de oudste en kleinste distilleerderijen in Schotland, in 1794, steeg Oban op en bracht een elektrische levendigheid in de rustige omgeving. Hoe klein het ook is, het mythische karakter ervan staat al eeuwen in de sterren geschreven.
Rijping in navulling en nieuw Amerikaans eiken, daarna dubbele rijping in ex-Sherry & Amontillado gekruide vaten, brengt een milde neus met zeezout en zeelucht. De romige textuur introduceert een smaak die rijk is aan zoete hints van in wijn gepocheerde gekruide pruimen, in evenwicht gehouden door levendig zout en kruiden, alvorens af te werken als chilipeper. Rijke, plakkerige zoetheid schittert door lichte rook en zout, in een Oban met een bovennatuurlijk karakter.
€ 103,30
Fles
Huidige voorraad: 2
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
57.1% vol
Soort whisky
Single Malt
Kleur
Bleek, etherisch goud.
Geur
Zacht van gevoel, zonder prikkeling. De topnoten zijn aanvankelijk zwak, maar worden gemakkelijker te onderscheiden, bezaaid met maritieme hints van zoutkristal, eetbaar zeewier en ozon-frisse zeelucht. Terwijl de zintuigen zich aanpassen, verschijnt er een zeer vage rokerigheid, doordrenkt met louter suggesties van pluisjes en lichte olijfolie, en een lichte noot van citroencitrusvruchten.
Smaak
De textuur is zacht en romig-glad, terwijl de smaak helder schittert met wijn-fruittonen met hints van zoet viooltje en gekruide pruimen. De vrucht wordt in evenwicht gehouden door een levendige kruidigheid die eerst wordt ervaren als zout in het midden van de mond, daarna in een laaiend vleugje chilipeper. Een beetje water verzacht de smaak en temt de kruidigheid zonder de algehele balans te veranderen.
Afdronk
Vrij lang en verrassend gepeperd, met een zachte herinnering aan chilipeper in de maritieme afdronk.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review